Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

Ήρθαν τα χριστούγεννα,εορτή μεγάλη..

 Τα πρώτα μας Τιτικό - Χριστούγεννα επιτέλους έφτασαν και θα το ομολογήσω,δεν μπόρεσα να ξεφύγω από τις μεγάλες προσδοκίες!Προσπάθησα να γίνω ο άνθρωπος-αράχνη.Να καθαρίσω,να ετοιμάσω gourmet φαγητά,είναι άλλωστε και της μόδας οι gourmet καταστάσεις,να στρώσω το τραπέζι γιορτινά, και να τοποθετήσω σε περίοπτη θέση  το πρώτο στολίδι της μπέμπας..

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Πως να γίνετε σπουδαία μαμά #2#

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ


   Πηγαίνετε για έναν καφέ με τις φίλες σας που έχουν παιδιά και θα διαπιστώσετε ότι οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από αυτά.Το πόσες ώρες σας κράτησε ξύπνια χθες το μωρό,το πως ο Άρθουρ είναι υπερκινητικός σαν τον πατέρα του ή το πως η Έμιλι έχει κληρονομήσει το χαμόγελο της οικογένειας.
   Ακόμα και σε αυτή τη μικρή ηλικία,σε ένα δωμάτιο γεμάτο μωρά μπορεί κανείς να παρατηρήσει πολλούς χαρακτήρες.Κάποια είναι χαρούμενα και ευπροσάρμοστα ,άλλα ευερέθιστα και απαιτητικά.Σε κάποια αρέσουν τα χάδια και οι αγκαλιές ,άλλα θέλουν αγκαλιά μόνο όποτε τα βολεύει και κάποια είναι εξωστρεφή και τολμηρά ,ενώ άλλα ντροπαλά και διστακτικά.
   Αν μπορέσετε να αναγνωρίσετε τα χαρακτηριστικά του μωρού σας ,θα μπορέσετε και να καταλάβετε τη συμπεριφορά του και τις ανάγκες του.Για παράδειγμα,ένα μεγάλο πάρτι πρώτων γενεθλίων μπορεί να είναι κακή ιδέα αν το μωρό είναι ντροπαλό και συγκρατημένο.Αν είναι πολύ ήρεμο και καθόλου απαιτητικό,μπορεί να χρειάζεται να του δώσετε όλη σας την προσοχή.

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Τα δόντια και άλλες πονεμένες ιστορίες

    Ναι, πονάνε αλλά πως κάνετε έτσι..Τι?κάνουνε και πυρετούς?Δεν κοιμούνται και τις νύχτες?γκρινιάζουν συνέχεια?Αν θηλάζεις κιόλας,θα παιδευτείς πολύ..???
   Τώρα που το ξανασκέφτομαι ,όταν έβγαζα τους φρονιμίτες (βιάστηκα να φρονιμέψω)πονούσα και ναι ξενυχτούσα και κατέβαζα και ένα μπουκάλι ούζο,που λέει ο λόγος,αλλά πυρετούς δεν έκανα!!Αχ ,τώρα σε καταλαβαίνω άμοιρο μπεμπουλόνι μου..Πονάς μικρό μου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό,ούζο  πάντως δε θα σου δώσω!
    Έλεγα πως το δύσκολο θα ήταν να βγει το πρώτο,μετά θα συνήθιζε το μπεμπάκι,έλεγα ,και θα τα έβγαζε όλα χωρίς να καταλάβει τίποτα..Μέχρι και σήμερα που απ΄ότι φαίνεται βγαίνει το 4ο,πόνεσε και έκλαψε μα πιο πολύ από όλα γκρίνιαξε!Πυρετό πάντως δεν έκανε,πήρε από μένα!